Waar moet je op letten bij een loopband kopen?

Het is geen geheim dat loopbanden een van de meest populaire apparaten voor thuisfitness zijn. Hoewel er veel fitnessrages zijn gekomen en gegaan, heeft de loopband de tand des tijds doorstaan ​​en zichzelf bewezen als de koning van de thuisfitness! Dus wat maakt de loopband zo’n goede keuze als het gaat om fitnessapparatuur voor thuis? Het eerste en meest voor de hand liggende antwoord is dat ze werken! Of je nu een wandelaar of een hardloper bent, de taak van een loopband is om je in beweging te houden. Zolang je gemotiveerd bent en in staat bent om erop te springen, zal een loopband de mogelijkheid bieden om jezelf fit te krijgen. Hiervoor moet je uiteraard eerst een loopband kopen, let hierbij op de volgende factoren.

loopband

Vermogen

Het aantal pk’s op loopbanden kan verwarrend zijn en is een vaak overschat kenmerk dat veel winkeliers je zullen proberen te verkopen. In plaats van te kijken naar het totale aantal pk’s (of “piek” pk’s), zoek uit wat de continue belasting is van de modellen die je bekijkt. Continu gebruik is een maatstaf voor het vermogen bij regelmatig verwacht gebruik en is een betere maatstaf dan het piekvermogen. Een continue belasting van 1,5-2,5 is voldoende voor de meeste loopbanden voor thuis. Vraag ook zeker naar de garantie — niet alleen voor de motor, maar ook voor het frame, onderdelen en arbeid.

Programmeerbaarheid

Veel loopbanden hebben nu geïntegreerde programma’s die aan verschillende gebruikersbehoeften kunnen voldoen en uitdagingen bieden voor verschillende fitnessniveaus. Veel modellen bieden ook functies voor hartslaginteractiviteit om je trainingen te personaliseren. Hoewel dit geweldige opties kunnen zijn, moet je bepalen of je (of iemand anders in je huishouden die de loopband gaat gebruiken) ze zelfs zal gebruiken. Voor sommigen van jullie zou gebruiksgemak een prioriteit moeten zijn, dus misschien wil je de extra’s vermijden. Kies een loopband die aansluit bij je wensen, maar ook eenvoudig te bedienen is.

Onderhoud

Hoewel de meeste loopbanden tegenwoordig vrijwel onderhoudsvrij zijn, moet je ervoor zorgen dat je vraagt ​​wat er mogelijk moet worden gedaan (smeermiddel, maaidekrotaties, riemafstellingen, enz.). Sommige mid-range tot high-end loopbanden hebben geen onderhoud aan het deck nodig, wat kan overeenkomen met lagere eigendomskosten op de lange termijn. Regelmatig schoonmaken (zweet is bijtend) en een fitnessmat op de loopband zullen een lange weg helpen om je machine lang te laten werken. Zo zul je niet snel weer zo’n fitnessapparaat aan hoeven te schaffen!

Riemmaat

Voor de meeste mensen is een riem van 45 bij 132 centimeter (loopoppervlak) voldoende. Sommige loopbanden hebben bredere en langere banden, maar je zult willen bepalen wat het beste voor je is. Houd er echter rekening mee dat hoe meer bandoppervlak je hebt, hoe harder het apparaat moet werken om alles draaiende te houden. Het beste wat je kunt doen, is een aantal verschillende maten loopbanden uitproberen om te zien wat het beste bij je past. Elke goede verkoper van fitnessapparatuur heeft loopbanden voor je klaar staan ​​om op te springen en uit te proberen.